Algemene voorwaarden

Toepassing
Bij het aangaan van een samenwerking met Christine fotografie gaat de klant automatisch akkoord met deze voorwaarden. 

Auteursrecht
Het auteursrecht van de foto’s ligt ten allen tijde bij Christine Fotografie. De klant geeft de fotografe toestemming om de gemaakte foto’s te gebruiken voor promotie doeleinden op internet en in drukwerk. Wanneer de klant aangeeft niet akkoord te gaan met het gebruik van de foto's voor promotie doeleinden, dient dit vooraf kenbaar gemaakt te worden.  Het is niet toegestaan om de ontvangen digitale bestanden op het internet te plaatsen in een andere bewerking dan dat deze is aangeleverd door de fotografe. Als u de bestanden op social media wil plaatsen dient er een logo van Christine Fotografie op de foto te staan of een verwijzing. Na ontvangst van de digitale fotobestanden heeft de klant het recht voor eigen gebruik. Het is zonder overleg niet toegestaan om bestanden voor commerciële of non-profit bedrijven te gebruiken. 

Aansprakelijkheid
Het is niet mogelijk om (schade)claims te leggen op de fotografe. U bent tijdens de fotoreportage zelf verantwoordelijk en aansprakelijk voor uzelf en uw eigendommen. Christine Fotografie stelt zich niet aansprakelijk voor het leveren van minder of minder goede foto’s dan normaal door onvoorziene omstandigheden die buiten de invloed van de fotograaf vallen. Denk hierbij aan kinderen die niet meewerken, instructies die niet opgevolgd worden, weersomstandigheden etc.

Betaling
De fotosessie kan op verschillende manieren betaald worden. Per overboeking, per betaalverzoek, factuur of contant.  Extra fotobestanden of producten die na de fotoshoot besteld worden, dienen betaald te worden doormiddel van overboeking of een betaalverzoek. Producten worden pas geleverd indien de betaling binnen is. 
Tenzij anders vermeld zijn de prijzen exclusief reiskosten.

Fotobestanden
Bij elke fotoshoot zitten JPEG bestanden op hoge resolutie (zonder logo of watermerk). Het is niet mogelijk om de onbewerkte (RAW) bestanden te ontvangen. Christine Fotografie maakt een selectie van de mooiste foto’s en zal deze ook alleen bewerkt verzenden.
De foto's zullen 6 maanden in de back-up van Christine fotografie beschikbaar blijven.

Portfolio
Bij een portfolio-shoot gaat het model akkoord met het gebruik van minimaal 3 foto’s voor portfolio-gebruik en promotiedoeleinden van Christine Fotografie en indien van toepassing van de haar/makeup-artist. 
Mocht de klant toch van het portfolio-gebruik afzien, zal de gebruikelijke kosten van de shoot in rekening gebracht worden.

Annuleringsvoorwaarden
Bij annulering wordt de aanbetaling niet teruggestort. De aanbetaling kan worden ingezet voor een andere shoot op een ander moment.
Indien Christine Fotografie de afspraak niet kan nakomen door bijvoorbeeld ziekte of door slechte weersomstandigheden, zal deze op een ander tijdstip met u worden afgesproken.